Ukens Vin #12
“Naturlig Knallpris”
Noen ganger finner man vin som stråler til en svært gunstig pris. Dette er en hvit bordvin som passer perfekt til vår og sol.
Familien Gsellmann har laget vin i området rundt den lille byen Gols på nordøstsiden av Neusiedlersee i Østerrike siden 1800-tallet. Andreas disponerer i dag over 14 hektar, som siden 2007 dyrkes biodynamisk og med fokus på en balanse med naturen og avlingene.
Faren til Andreas, Hans, laget lenge vin sammen med sin bror helt til de for 20 år siden valgte å gå separate veier. Han var også en av de opprinnelige medlemmene av Pannobile-foreningen, som du kan lese mer om her. Gruppen, som består av et lite antall vinprodusenter fra området rundt Gols, ble grunnlagt i 1994 med mål om å fremme kvalitetsviner fra Burgenland og har spilt en viktig rolle i å løfte regionens internasjonale anerkjennelse. Siden Andreas viste stor interesse for biodynamisk drift og skapte umiddelbare resultater var det lett for faren å slippe tømmene og vinhuset bærer derfor sønnens navn.
Det lages vin fra druesorter som er typiske for Burgenland. Røde druer som Blaufränkisch, Zweigelt og St. Laurent utgjør ryggraden i porteføljen hans, mens grønne druer som Grüner Veltliner, Welschriesling og Pinot Blanc fremhever regionens potensial for friskhet og balanse. Særlig Blaufränkisch trives i Burgenlands klima, og Gsellmanns utgaver er kjent for sin intensitet, struktur og lagringsevne.
Vi får håpe vi snart får se flere viner fra Andreas Gsellmann på det norske markedet.
Vinanmeldelser
Andreas Gsellmann Zu Tisch Weiss 2021
15015001
Neuburger 20, Sauvignon Blanc 15, Scheurebe 15, Weissburgunder 30, Welschriesling 10 | 12% | 150,-
Klar dyp stråfarget.
Lett i kroppen med et ferskt anslag av saftig sitron- og eplefrukt. En livlig og ren vin med mye nyanser og elegante blomstertoner.
Dette er den perfekte terrassevinen fremover og her er det bare å sikre seg et eksemplar. Dessverre er det kun et lite knippe igjen på lager, så her må man være rask.