Chateau de Pibarnon Bandol Rosé 2022

“Lett tyngde”

Château de Pibarnon er en anerkjent vingård i Bandol-appellasjonen i Sør-Frankrike, spesielt kjent for sine eksepsjonelle røde og roséviner.

Etter etableringen på slutten av 1970-tallet, har eiendommen opparbeidet seg et rykte som en av regionens fremste produsenter, spesielt kjent for sine røde og roséviner. Vingårdens vinmarker ligger i et naturlig amfiteater på en av de høyeste høydene i Bandol.

Château de Pibarnon benytter tradisjonelle vinifikasjonsmetoder for å produsere sine viner, med fokus på å bevare druens naturlige egenskaper og områdets unike karakter. Druene dyrkes økologisk og høstes for hånd for å sikre best mulig kvalitet.


Chateau de Pibarnon Bandol Rosé 2022

15451101 (Tilleggsutvalget)
Cinsault (30), Mourvèdre (70) | 12,5 | 380,-
En kombinasjon av saignéemetodenSaignée-metoden, fra det franske ord "saigner" som betyr "å blø", er en vinifikasjonsteknikk der en del av mosten tappes av tidlig i rødvinsproduksjonen for å øke konsentrasjonen av rødvinen, samtidig som den avtapte mosten kan benyttes til å lage rosévin. og direkte pressing benyttes for å oppnå ønsket farge og aroma. SpontangjæringenDruesaften starter gjæringsprosessen med gjærstammene som er naturlig tilstede på frukten, eller i vinkjelleren. foregår langsomt over 20 dager ved lav temperatur. Etter gjæring modnes vinen i ståltank i 6 måneder.

Dyp lakesrosa mot bronsefarget.

Myk og diskret duft av syriner og jordbær med innslag av rips med vaniljesaus. Lett timian og anis. Nyansert og veldig innbydende aroma.

Overraskende fyldig med tanke på at den holder 12,5% alkohol. God dybde med et fløyelsmykt jordbærpreg med klare nypetoner. Lett oljete mandelpreg i midten, som er typisk for viner fra Bandol og dette er ikke vinen med størst struktur og friskhet. Likevel er dybden, lengden og nyansene i vinen verdt å oppsøke.

Om man vil utforske det beste Bandol har å by på er dette en god kandidat. Den begrensede strukturen og friskheten i vinen gjør likevel at man må tenke over bruksområdet og dette er kanskje en vin du sparer til etter måltidet.


Klassisk Bandol fra Chateau de Pibarnon.


Forrige
Forrige

Vinfeber 2025 - USA del 1

Neste
Neste

Ukens Vin #4