Ukens Vin #14

Forhåndsvisning

Skate or die!

Kenny Likitprakong er den tidligere skateren som fant en ny måte å uttrykke seg på i vinmarkene. 

Hobo Wine Company ble grunnlagt i 2002 ved at Kenny lagde to viner uten å ha tilgang til vingård, lager, ansatte, og det meste av utstyr. Siden da har foretaket, som han driver med kona Lynn Wheeler, vokst til å bli et av de mest spennende og innovative i Sonoma. Det hentes også inn frukt fra andre områder i appellasjonen North Coast AVA og ukens vin kommer fra Lolonis og Vecino Vineyard ganske sentralt i Mendocino County.

Fra disse varierte opphavene lages det vin under velkjente navn som Hobo, Camp, Banyan, Folk Machine, Make Work og Ghost Writer og mange av disse er tilgjengelige på det norske markedet. Dette er moderne og tilgjengelige viner med kjøligere og lettere uttrykk enn man ofte finner fra druene som blir brukt.


 
Hobo Wine Company holder til i Santa Rosa, men henter inn frukt fra Sonoma og nærliggende underområder i North Coast AVA, deriblant Mendocino. 

Kenny var ikke helt grønn da han startet og har universitetsgrad i vitikulturVitikultur er vitenskapen om druedyrking, eller mer spesifikt, studiet av drueranker for vinproduksjon. Det omfatter alle aspekter av vinmarkens forvaltning, fra valg av druesort og planting til beskjæring, vanning og skadedyrbekjempelse, med mål om å produsere druer av høy kvalitet. og ønologiØnologi er læren om vin og vinproduksjon. Det omfatter studiet av alle aspekter fra druedyrking og gjæringsprosesser til lagring, tapping og analyse av vin. fra UC Davis. Med begrenset erfaring og økonomi valgte han også å bygge sine ferdigheter ved å arbeide for Hallcrest Vineyards i Santa Cruz-fjellene litt lenger sør. Der fokuserte de på Pinot Noir og Chardonnay og Kenny sitt forslag om å lage Zinfandel ble kjølig mottatt. Men han fikk lov til å lage vinen under sitt eget navn og 2002-årgangen av Dry Creek Valley Zinfandel ble dermed Hobo Wines første vin.

Vinmarkene er i dag drevet helt økologisk med en idé om å lage rene, lette og moderne viner uten for mye påvirkning fra vinmakeren. I tillegg hentes det inn frukt fra nøye utvalgte samarbeidspartnere, som også jobber nesten helt økologisk. Vinene gjæres naturlig for å bevare mest mulig av sin typisitet og hele foretaket har et sterkt fokus på bærekraft og å gi tilbake til lokalsamfunnet. Det brukes svært lite nye fat under lagringen da de ønsker å holde vinene så transparente og naturlige som mulig.


Juicy, lett urtete Zinfandel med overraskende frisk syre, lett fast tanninstruktur og fersk frukt.


Vinanmeldelser


Camp Zinfandel 2023

11759001
Zinfandel | 13% | 290,-

Økologiske druer fottråkkes og gjæres så i ståltanker. Lagres på bunnfall i nøytrale fat.

Juicy, fersk og frisk utgave av en drue som nok er kjent for å gy tyngre og mer modne viner. Det er god konsentrasjon på frukten her, men med en mer kjølig identitet av røde bær og svale urter. Ingen skjemmende og overdrevne vanilje- og kryddertoner fra overdreven fatbruk.

Lett struktur fra druetanniner gir vinen en fin knagg å henge på og løfter frem nyansene. Dette er lekent, men seriøst.

Bruk den gjerne til krydrete grillretter, pulled pork, hamburgere og de litt mer guilty pleasure tingene i sommer. Men dette er også én av de få zinfandel baserte vinene jeg fint kan drikke uten noe til.


Sjekk også at denne fra Hobo Wines:

Folk Machine Parts & Labor 2023

8349801
Barbera 5%, Carignan 55%, Syrah 26%, Grenache 11% | 12,7% | 290,-

Har fått ny etikett fra 2023-årgangen.

Hele klaser gjæres naturligDruesaften starter gjæringsprosessen med gjærstammene som er naturlig tilstede på frukten, eller i vinkjelleren. med noe bruk av såkalt karbonmaserasjonEn vinmakingsteknikk der hele drueklaser puttes i et kar og vekten gjør at druene i bunn presses. Denne jusen starter så fermentering og frigir CO2, som igjen fører til at de øvrige hele druene i karet starter å karbonmaserere. Les mer her: https://www.decanter.com/learn/advice/carbonic-maceration-54082/ . Blandes umiddelbart etter innhøsting og lagres på ståltank og brukte franske fat.

En lett og leken sak som sender tankene mot Beaujolais grunnet vinmakingen, men er laget med helt andre druer.

Bringebær og blåbær med livlig friskhet og lett nyansert av krydder og urter. Ikke den mest komplekse, eller dype vinen, men veldig forfriskende og anvendelig.

Koster kanskje litt mye, men er verd prisen om man vil ha et leskende og originalt alternativ til kveldene fremover. Dette er også en perfekt vin til pizza, charcuterie og lettere retter hvor man ikke trenger den største profilen og strukturen.


Forrige
Forrige

Stalltips

Neste
Neste

Vårtegn