Her finner du anmeldelser og artikler fra vinens verden, helt uten annonser og annet støy. Originalt innhold, fri for autogenerert tekst og med faste ukentlige spalter.
Vi bruker ingen obskur poengskala, men legger frem produktenes egenskaper, samt forsøker å beskrive de ut fra objektiv kvalitet i forhold til pris og hvem de kan passe for.
Det tas forbehold om årgangs- og prisendringer.
I våre faglige artikler kan du lære mer om vin og vinproduksjon, samt få en konsis presentasjon av produsenter og vinområder.
Velg ditt emne her...
Din støtte verdsettes og hjelper meg lage mer originalt innhold. Tusen takk!
Ukens Vin #28
“Definisjonen av Loire”
Cabernet Franc og Chenin Blanc er kongen og dronningen av druene som vokser i Loire-dalen. Ukens vin er fra en produsent som mestrer de begge.
Ukens Vin #27
“Gippsy King”
Smått utrolig har ikke denne Chardonnayen fra en av Australias ledende naturvinmakere blitt utsolgt etter prisnedsettelsen i juli. Her er det mange som sover i timen.
Ukens Vin #26
“Sen burgunder”
Pinot Noir fra Burgund er for mange den kjæreste røde drue å nyte i flytende form. I Tyskland kalles den Spätburgunder og det lages stadig flere og bedre utgaver som virkelig setter press på franskmennene.
Ukens Vin #25
“Referansepunktet”
Det hender man kommer over vin som gir et så klart og presis uttrykk for en drue at det blir den nye målestokken for fremtidige opplevelser. Ukens vin er krystallklar og et ekstremt bra eksempel på hva Grüner Veltliner handler om, til en uslåelig pris.
Ukens Vin #24
“Pet-Nat var ikke død”
Boblende vin laget på verdens eldste metode har hatt en renessanse de siste årene og akkurat når du trodde luften var på vei ut av ballongen kommer det en svært hyggelig overraskelse.
Ukens Vin #22
“Østerrikes Beaujolais”
Blaufränkisch er en drue som mange dessverre ikke har stiftet bekjentskap med. Ukens vin er sjansen til å endre på det. Et parti slippes i Vinmonopolets butikker 2. juli og bør være noe alle rasker med seg.
Ukens Vin #21
“Roc n Roll”
Noen ganger smaker man en vin som er så overraskende, unik og ekspressiv at volumet skrus opp til 11.
Ukens Vin #20
“God Dão!”
Elveføret Dão har lenge vært forbundet med tanninrike og litt slappe rødviner. Det har endret seg.
Ukens Vin #19
“Eskerrik asko!”
Baskerne er et stolt folk og med tanke på det de disker opp av mat, kultur og språk er det lett å skjønne hvorfor. Men hva drikker de?
Ukens Vin #18
“Nyansert kuppkjøp”
Det er smått utrolig at man kan plukke opp 11 år gammel vin til rett over 300,- Ukens vin er en flott utviklet, fortsatt livlig og bra balansert sak fra Rioja.
Ukens Vin #17
Maskiner i nirvana
New Zealand er kjent for en moderne og bærekraftig vinproduksjon og ukens vin er et godt eksempel på møtet mellom teknologi og natur.