Her finner du anmeldelser og artikler fra vinens verden, helt uten annonser og annet støy. Originalt innhold, fri for autogenerert tekst og med faste ukentlige spalter.
Vi bruker ingen obskur poengskala, men legger frem produktenes egenskaper, samt forsøker å beskrive de ut fra objektiv kvalitet i forhold til pris og hvem de kan passe for.
Det tas forbehold om årgangs- og prisendringer.
I våre faglige artikler kan du lære mer om vin og vinproduksjon, samt få en konsis presentasjon av produsenter og vinområder.
Din støtte verdsettes og hjelper meg lage mer originalt innhold. Tusen takk!
Ukens Vin 29
“Årets beste?”
Fra Italias litt bortgjemte vinregion kommer kanskje årets høydepunkt.
Ukens Vin 28
“Definisjonen av Loire”
Cabernet Franc og Chenin Blanc er kongen og dronningen av druene som vokser i Loire-dalen. Ukens vin er fra en produsent som mestrer de begge.
Ukens Vin 27
“Gippsy King”
Smått utrolig har ikke denne Chardonnayen fra en av Australias ledende naturvinmakere blitt utsolgt etter prisnedsettelsen i juli. Her er det mange som sover i timen.
Ukens Vin 26
“Sen burgunder”
Pinot Noir fra Burgund er for mange den kjæreste røde drue å nyte i flytende form. I Tyskland kalles den Spätburgunder og det lages stadig flere og bedre utgaver som virkelig setter press på franskmennene.
Ukens Vin 25
“Referansepunktet”
Det hender man kommer over vin som gir et så klart og presis uttrykk for en drue at det blir den nye målestokken for fremtidige opplevelser. Ukens vin er krystallklar og et ekstremt bra eksempel på hva Grüner Veltliner handler om, til en uslåelig pris.
Ukens Vin 22
“Østerrikes Beaujolais”
Blaufränkisch er en drue som mange dessverre ikke har stiftet bekjentskap med. Ukens vin er sjansen til å endre på det. Et parti slippes i Vinmonopolets butikker 2. juli og bør være noe alle rasker med seg.
Ukens Vin 21
“Roc n Roll”
Noen ganger smaker man en vin som er så overraskende, unik og ekspressiv at volumet skrus opp til 11.
Ukens Vin 20
“God Dão!”
Elveføret Dão har lenge vært forbundet med tanninrike og litt slappe rødviner. Det har endret seg.
Blankbottle
“Druenes miksolog”
Pieter Walser finner druer høyt og lavt i Sør-Afrika og mestrer å lage interessant kvalitetsvin fra en lang rekke ingredienser.
Ukens Vin 19
“Eskerrik asko!”
Baskerne er et stolt folk og med tanke på det de disker opp av mat, kultur og språk er det lett å skjønne hvorfor. Men hva drikker de?
Ukens Vin 18
“Nyansert kuppkjøp”
Det er smått utrolig at man kan plukke opp 11 år gammel vin til rett over 300,- Ukens vin er en flott utviklet, fortsatt livlig og bra balansert sak fra Rioja.